Wednesday, 28 July 2010

Angau

Angau
Sebab kau
Budak tu macam kena pukau
Siang nya sasau
Malamnye mengigau
Tapi pakai make-up tebal benau.

Angau
Ini sudah melampau
Aku tanya, kenapa nak cau,
Sebab angau?
Tak, saje nak balik dan rasa cacau,
Aku yang pokau
Ko ingat tiket UK-Malaysia murah? Abah kau!


Angau
Nursery sini mahal, sebab tu aku amik kau
Bukannye aku tak bayau
Sebenonye ko dtg nak berjalan kan, blah la kau!
Ikut hati, nak je aku halau
Tapi moral aku tinggi, tak macam kau!

Angau
GBP420 sebulan, mana nak aku cekau,
Untuk Mrkamahkamah yg apa-apa pun taktau
Angau, kau sungguh lahabau!!  

Angau
Mak kata, banyakkan bersabau!

16 comments:

Rozie said...

ujung minggu ni kita laukkan dia!!!

Budak Lurpak said...

alah ziee, masok telinga kiri keluar telinga kiri gak, mmg tak process langsung la apa yg kita ckp, kan namanye angau..

bobotnear said...

bangau oh bangau
kenapa engkau angau..
camana aku tak angau...
sbb aku lahabau...hahaha

Fazira said...

Pandailah Kak Mimah buat sajak!. hehe
Suruh family dia belikan tiket lah. Kadang2 orang macam tu jgn dilayan kak mimah....yg seksanya kak mimah nanti..bukan dia pun.

Budak Lurpak said...

mileen: bangau yg lahabau!!! hahahahhaha

Budak Lurpak said...

Fazira : akak dah beli tiket, on sunday ni, tau berapa RM2,286.84, hari tu masa dtg pun nak dkt RM3k.. gile la.. ku bg madu, kau balas tuba!!

Rozie said...

suruh dia bayau. loan tade interest kat kak mimah bayau 6k! seumur hidup pun tak kira janji mesti bayau!

Budak Lurpak said...

zie: tak kuasa la zie, kalau terjumpe kat kg lepas ni, confirm akak buat taktau, hutang duit tak apa2 sgt, yg sakit hati tu yg paling penting..

just peringatan, kalau ada anak, jgn ajo bgn pagi tgk tv, confirm anak jadik pemalas tahap cipan..

weh, akak kan teraniaya, jom doa2 banyak, mana tau termakbul... hehehe...

melissa said...

bakpe emo nie kak mimah? sape yg dikutuk kan nie hehehe

DrSinga said...

apa cerita ni???
ko bawak siapa ??
debik je dia sekali....

suhaila said...

uit mah, kazen ktk ya mok blt dh kah?uhhh molah hal juak..sabar mah byk2..benda tok blh stress bah..ilek2 ok..jgn pike byk2...anta yaya ke skul cpt2 ya..aher kata..memang x kenang d HUNTUNG budak ya! hahaha..

Budak Lurpak said...

farah: tu laa kau, asik la bercucuk tanam, tak online ym..mcmana nak gossip! cepat sebelum bulan puasa..kang dah tak leh ngumpat..hehehhe

Budak Lurpak said...

Ibusinga: Cousin yg saya bawa tu.. mak dia paksa dia dtg, dulu dia nak dtg, pastu taknak sebab tetiba ada pakwe, dah dtg pulak, tanak kerja, kena suruh baru buat.. macam bawak anak dara pemalas aje..dah la saya bayo 1k.. bukan suruh masak dan berus lantai.. suruh jaga anak saya aje..dia balik muo hari senin ni, confirm mak dia debik dia, kalau saya debik, terus jadik kes polis kang..

Budak Lurpak said...

K.Su: Ya lahh, sebab mak abah kmk suruh antar jak pulang, sebab nya kmk tension.. kerja dah banyak, nya agik molah hal.. nak sik berkat duit dibyr aku.. eh, banyak nya molah perangei aieee..

sharin said...

lambat cerita kmk tok mim... konon2 bz la tek 2-3 minggu tok...
eerrm.. apa kata ktk amik kmk jak jaga yaya... dpt kmk mbak Iman & Izz kei main ngn yaya.. pas ya, kmk tolong la babysit anak student2 msia yg lain.. last2 kmk bukak nursery & kmk gik caj ktk... hahahahah....
(mun mcm tok di kira sik sedar di untung juak ka??)

Budak Lurpak said...

mun pia sik pa la k.sharin, janji yaya terjaga.. makan minum apa indah, tok nyuap makan pun semadi ndak ajak.. nindak nembiak ya malar mintak susu.. nya lapar bah, anak kmk ditandah main sorang2, nya dimpun nangga tv.. kak ya main henpon, ya rm1k di bayar ya, nya dah nyakit ati kmk duak wandi, parents kmk and parents nya, sik tauk la apa jadik di LCCT ari senin tok..

Related Posts with Thumbnails