Wednesday, 9 June 2010

Situt Kurus! Yay!

Situt, I'm proud of you.. I feel you bebeh! Ko tgk chronology perkembangan lemak2 aku ni..

In a relationship with T-Bag=48kg.
Few weeks before our wedding which is a day after ko kan Situt =52kg
Before I knew I was pregnant, (tak guna Dr ****, dia kata aku sakit perut aje, lantas memberi aku ubat sakit perut, nasib baik aku g jumpa 2 doctors lain utk dpt second opinion) = 57kg
Full term pregnant =80kg!!
10 days after c-sect=65kg
2 months after taking Herbalife =62kg
2 months after I moved to England= 67kg
Few weeks before we went for our Cuti-Cuti Malaysia=60.8kg
Back to England with 68kg, wtf??
A month plus after that, which is now, 66kg! 
gile wehh!! mmg takkan dpt la figure 50++..

Ye, aku nampak gemok sebab aku pendek!! 154cm!!! Darn!
Sekian, terima kasih, nak gi makan sepinggan nasik with daging masak kicap and sambal sardin. 
woot woot!

8 comments:

kucingorengemok said...

kesimpulan yang dapat dibuat adalah herbalife tak guna...? 3kgs in 2 months, dah la mahaaaalll, kan?

Budak Lurpak said...

ntah la KOG.. kite rasa macam berkesan aje, sebab dia slowly turun, which is susah nak naik balik kan.. tapi tu lah mahal kan and kadang2 kembang juge tekak ini bile teringatkan breakfast and dinner kena amik shake sahajo..hehehe

Lady of Leisure said...

jom try usana lak hehehe... i makan usana, and during the rest prog for 5 days tu i lost 2.5kg.. tapi masalahnya i ni kurang berdisiplin eehhehehe... pantang nampak makanan.. so seminggu i diet seminggu i mentekedarah makan memacam...
hihi

Budak Lurpak said...

LL, kena balik Malaysia beli la.. hehehe.. ada alasan balik Malaysia eh...

Rozie said...

what happen to oatmeal diet?

Budak Lurpak said...

zie, tunggu bulan puasa la...double the effect..heheheh

Siti Fatimah said...

hahaha.. tak psl2 aku jd tajuk entry ko ek..ahahahaha.....

mmg tensen kalu piki psl berat badan nih....

kdg2 kurus pn masalah gk. dgn umo dh tua ni...jd mcm kerepot asenye..

kalu cm plumpy, ase mcm nk tgk kedut pn susah..tp susah gk gemuk kn..

susah nk bli bj...size jeans toksah ckp la... tsk tsk... kt mesia ni kejam takde size jeans utk pompuan gemuk / bontot besar cm aku..tsk tsk....

but just enjoy life, and enjoy the food yg ko suka masak tuh..nyumieyhhhh.. nnti bulan pose diet puas2 k.. anddd jgn balik mesia selalu.. eh tetibe cm jeles lak aku kn...ahahaha

ok aku tak abis ckp lg..

sbb kalu ko balik mesia mcm becuti yg gila2 best..dh la kampung ko ngn butet jauh2 kene naik kapal terbang..exciting n fun okeh tgk korg.. ahahahaha

ok sila abaikan paragraph terakhir itu. ;p

Budak Lurpak said...

ha'ah, sellers kat malaysia mmg kejam.. takde size jeans 12 dan ke atas utk Levi's. Dkt sini berlambak heheheh.. kalau ko pikir montot ko besar, dapatkah ko melawan kehebatan montot aku, serius nangis masa nak beli jeans kat Malaysia, terpaksa beli jeans MnG ajo..cisssss!!!

aku kalau dok Malaysia pun at least 3 bulan sekali naik flight.. balik mengadap mak abah aku.. mmg dah MoU mcm gitu.. aku dah biasa balik selalu umah mak abah aku dr dulu, bile tak balik mulala banyak cekadak aku ni.. hhehehe..

Related Posts with Thumbnails