Sunday, 6 June 2010

Mouth Palate Ulcer

Yupp, nikmat ditarik sementara. Now I know betapa nikmatnya menelan air liur. Amat bersyukur selama ini dapat nikmat menelan. All I feel right now is pain every time I swallow my saliva, let alone to swallow a sip of plain water. But just now, I managed to eat one big chunky Tesco chocolate cookie, hehehe, gigih oo nak abiskan satu. Tomorrow, hopefully I will be fine lah kan because we'll be having this <kalau tidak ada aral melintang dan membujur>
Mutton keema, I think so, I didn't remember the name of this dish as this was before we went back to Malaysia. Had it with cheese nan. The lamb briyani was great as well. The restaurant is located at Star City, Birmingham. Lepas makan2, buleh la gi tgk wayang or pegi casino, eh.

Eh aku nak cerite pasal ulcer lahhhh.. Ulcer ni dkt bahagian lelangit mulut sebelah kiri. And I have problem to swallow everything, drink, ayaq lior and food lah kan. Dia punya sakit sampai jaw line aku rasa macam bengkak and nyut nyut nyut, kepala ku berdenyut.. Semua yg sakit2 ini adalah at my left side. Sebenarnya aku rasa je lahkan tu ulcer, because since I have that particular sore at mouth palate, semuanya sakit, so I think it is ulcer. Aku rasa sebab ulcer adalah aku kurang minum plain water, stress and the weather. I don't like plain water but I looooveee sparkling mineral water (last time I bought a bottle of Scwheppes sparkling mineral water at Home Bargain dengan harga 10p ok!). Hari kan panas, 27 degrees gitu. Last week it had been a lot colder than this week. So, bdn ku terkujat. The stress, no comment. Sapa tak stress kalau study adalah hampeh <oo please please, HAVE  TO finish my study in three years, kalau takkk.. all plan hancusss>. 

Okla. I think I wanna go dab a little bit of salt <ni edisi berani mati>or..hemm bonjela <ni edisi kecut perut> at that particular part, for the sake of mutton keema!

6 comments:

Ida Chan said...

cian ko...susah nk menelan. teruk gk ulcer tu. nasib baik bkn beguk. hat tu pon susah nk menelan gk. ish3..

Budak Lurpak said...

mmg sakit gile ida.. tapi aku belasah je makan naan cheese dgn chicken keema semalam..hihihi.. abis ko sepinggan!!

DrSinga said...

tenyeh OralAid..
kebas...

Budak Lurpak said...

wahhh alat bantuan oral.. erk! bunyinya agak pelik.. kalau tak baik gak, esok g beli la oralaid tu..

MamaFaMi said...

Speedy recovery to you...

Budak Lurpak said...

Thanks mamafami :)

Related Posts with Thumbnails