Friday, 4 June 2010

Mode: Uji Rashid

When I stucked at something (ni dah sebulan stucked weh!), usually I watched something to let off the steam. Last few days, I youtubed Suara Saleha. Dah lama dah citer ni. What made me watched this movie was because Fauziah Nawi and Ogy berlakon la kan, obviously. Saleha jual nasi lemak dalam cerita ni weh, terliur pulak nengok nasi lemak daun pisang.Boleh gak gigih nak carik daun pisang. Buatnya dia interframe kan nasi kandar, tak mengigil aku nak carik nasik kandar? Eh, we're talking about nasi lemak or nasi kandar or Saleha, confused! Tapi tahap bahasa melayu Suara Saleha mmg tak buleh blah la. I 'm just wondering ada ka org ckp macam gitu in real life. Anyway, boleh la layan the storyline kan,  walaupun Saleha mati last sekali kan ( hahahah, korang tak yah tgk lah, dah tahu ending dia..hahahhaha). At the end of the movie, I felt in love with Uji Rashid's songs. Now I have a playlist on youtube. Kalau mak aku tahu, syiok la beliau kan, ada org yg layan halwa telinga dia kan.

Masyukkk!

6 comments:

DrSinga said...

klik..
dengar...
minimise ..
tak sanggup tengok video clip ituuuu...pehal nak ukur2 nak buat baju kat luar rumah wehhh....

afendi ariff said...

uji rashid?
kdg2 blh la dengo..
kalu slalu2 tak siou..
heh!

Budak Lurpak said...

ibusinga: erkk! tgk video clip dia ka? saya tak tgk..dengar aje laa.. buat sakit mata je tgk video clip tu...

afendi: kalau feeling2 nak dengor klasik fm buleh la layan bro...

Lady of Leisure said...

eh lagu ni sedap kan, i siap hafal lagi tau hahaha...

Budak Lurpak said...

LL: wahhhh hebatt!! siap hafal tu....

E.L.I.Z.A said...

aiyoooo...KRU please =D

Related Posts with Thumbnails