Wednesday, 12 May 2010

A Sign

It's a sign..
Need to do something before it's getting worse, like this.
I couldn't find a good lotion to relieve my dry and chapped hands.
Currently, I'm using this
From what I read, I need to limit hand washing as much as possible.
Erk, mandi pun mesti ada org tlg gosokkan, ahaks, matikla, pemalas!

Maybe we should consider to eat using this 
Makan guna paper plates adalah tidak syok.

OR 

Train this little boy to help me with the dishes starting from NOW!
Child labour, no good! 

OR

Maybe we should consider having every meals at any cafes.
O-o, no good to pocket plus Bristol is not like Birmingham, they have less halal cafes. 
Boring ok makan egg and fish and chips!

OR

Maybe we should consider to buy this

Wink Wink (to T-Bag)
Ahaks!
(dalam hati T-Bag, agaknyelah, lepas ni ko mintak dryer pulak kan? hahaha)

8 comments:

sharin said...

mim...
dryer adalah satu keajaiban dunia!! I know coz umah mak kmk di Kch ada dryer.. I love feel of soft & warm clothes, fresh from the dryer..
Tapi sejak tinggal di JB, terpaksa berpeluh2 dlm panas nak sidai & amik baju.... huhuu.. I really wish I can have dryer here..

Budak Lurpak said...

apa brand dibeli mak ktk k.sharin? kmk tangga umah kwn kmk nak ada dryer, sik berapa kerin baju nya koh.. kmk maok yg dah buleh pakei terus.. hehehe

DrSinga said...

dah ada dryer nanti...
nak mintak 'lipater' lak!!!

Budak Lurpak said...

eh eh ibusinga ni, mcm paham jek..hehehe

E.L.I.Z.A said...

awat mimah?tgn ko mmg alah sabun kot..dh lama ke jd gitu?

tp best betul kalu dpt beli mesin cuci pinggan tu hahaha aku pun xsuka sgt basuh pinggan :P

Budak Lurpak said...

since aku start dok sini maknanya since aku berkecimpung dalam dunia dapur sepenuh masa.. aku rasa tangan aku dah feeling2 jadik org kaya lahh.. feeling jek lebih, kayanya tak pun..hakhakhak..

sharin said...

mim, mak kmk beli jenama elba (made in england)... masa mak kmk beli, org kat kedei ya padah, mesti tanggar juak nya made from where.. mun europe, ok skit dr asia...

best mim.. yg mak kmk pun ya nang boleh terus pakei... panas jak rasa bila dah siap..
masa kmk pegi brisbane ya, di hotel ada nyedia dryer, tapi sik best coz sik kering gilak...

Budak Lurpak said...

ya lah kak sharin, rasanya kmk terpaksa meli dryer mun dah masok winter kelak..baju lambat kerin, mun pasang gas selalu gilak, kelak tinggi bil..

Related Posts with Thumbnails