Sunday, 16 May 2010

Jealous!

After I read KOG's mee bandung entry, suddenly, I missed home.
The food, gossips, laughter and all.
The solution, I cooked the very same thing, mee bandung.
Eh, bukan cook, campak ajo pastenye.
I used Haji Sernan Mee Bandung paste.
Tak sangka, Haji Sernan ada blog sendiri plus ada dalam reference wikitravel, wa caya sama lu la.
But remember, you need to exactly follow the instructions, kalau tak, rasanya sangatlah tak sama macam the real mee bandung lah kan.
Tapi, mane le dpt lawan kan, makan kat muo kan? Order saja and confirm sedap!
Hemm, I missed home.

8 comments:

kucingorengemok said...

waaahh, kat kedai pun takde udang 4 ketul macam tu tau!

E.L.I.Z.A said...

terliur lah tgk mee mung nih

Budak Lurpak said...

KOG: itu yg kome nampak.. blom lagi yang masok dalam perut..total udang terkorban utk 3 org makan adalah ....25 ekor.. hehehe

Eliza: alah eliza, campak2 je.. ko pun leh buat..

afendi ariff said...

tak puas2 lg mkn masa blk ari tu eh?
heh!

Lady Arween said...

awak..sedap..udang besar..nak fussion kan..guna meggie instead of mee..syiok oooo..coz rasa mee meggie lagi best dari mee kuning or pasta..

Budak Lurpak said...

afendi: kalau bab makan, mana der puas ler.. hehehe

LA: ye ke? esok gak kite beli maggie mee.. hehehe..

Aku Bukan Bidadari said...

pi try makan me udang kat titi timbul.. sg dua.. langsung tak nmpak mee.. sbb udang jer penuh

Budak Lurpak said...

eh jap tiara azyan, sg dua tu kat mana lah? hakhakhak.. aku tak amik geography masa SPM..heheheh

Related Posts with Thumbnails