Saturday, 22 May 2010

BBQ Menu: Ideas please!

It's 22 degrees.
Not sure whether we're already in summer or still in spring.
But what the heck, it's time for barbeque.
Normally, we have grilled chicken wings, sausages and chicken/beef satays.
Any other suggestions?
By the way, who knows where we can find cheap corn on cob in Bristol/Birmingham?
Will the taste be the same if we used frozen corn on cob?




6 comments:

Lady of Leisure said...

bihun ok tak? hehe... i sukaaaaaa bihun especially bihun yang warna orange tu.. kosong pun takpe, yang penting bihun tu lembut and moist...
tapi u nun jauh di sana seswai ke nak makan bihun di kala bbq tu kan... tapi bihun dengan sambal kicap pedas terbaek kan..

Fazira said...

cendol!!!!!!!!
panas2 nie...sedap makan cendol yg sejuk!. hihi...

bobotnear said...

coke with ice cream aka float...
steak leh tak..hahaha...

Budak Lurpak said...

LL: mmg pun...mee hoon adalah terbaik dgn sambal kicap.. hemm.. buleh juge buat mee hoon...thanks :)

fazira: heheh..semalam dkt bristol ni ada family tu buat bbq pastu hidang cendol...perhhhh!!!

mileen: float confirm ada.. steak? hemm.. ada satu jek tempat bbq.. sampai kul 8 mlm pun tak sempat bako nanti..

Ribbon Clown said...

mimah, grill veges..eggplant, capcicum, zuchini..italian style..hehe

Budak Lurpak said...

pejah, dah lepas pun bbq nye.. satu2nya vege yg aku grill adalah sweet potato.. laku siottt! even chicken wings pun ada tinggal satu..

Related Posts with Thumbnails