Thursday, 22 April 2010

Sarul Bana and Tumpik

15 years ago, I helped my nenek to prepare this kuih for Eid Fitr.
Apa nama eh kuih ni kalau dalam bahasa malaysia? Sapa tau sila info.
Tumpik.
Made from tepung lamantak and dessicated coconut. To eat it, dip it in gula apong gravy.

Saje tempek gambo ni kat sini, kot nanti teringin leh la tengok gambau, sambil telan2 liur.. hehehe

5 comments:

kucingorengemok said...

lidah buaya? betul ke?

dulu kat pt raja ada jual lidah buaya yang bersira lada, huhh sedapp ooo, pedas² manis, tapi skrg takde dah :(

Ida Chan said...

ade orang pangge kuih tiram. tang mane rupe cm tiram tah :p

afendi ariff said...

kat kedah kitaorg pgl kuih kapal terbang...tapi heran takde sayap..heh!

Ribbon Clown said...

kueh tiram.. lidah buaya? hahaha x penah dgr plak.. hahah

Budak Lurpak said...

KOG: perhhh.. sira lada? pelik tapi macam sedap... tau ke mana lagi leh dpt? terliur nih weh

ida: haaaa.. yea.. betol..aruah nenek aku panggil kueh tiram

afendi: hikhik.. imagination org dulu2 tak tinggi sgt

pe'jah: fuhhh.. mesti ko tak layan kuih sebegini rupe...

Related Posts with Thumbnails