Sunday, 14 March 2010

All Time Favourite Drink

I'm not sure whether this drink is available or not in West Malaysia.
It's a must try drink, Teh C Peng Special or known as Tea C Three Layered. 
The original Tea C Peng Special comes with gula apong, but sometimes they used gula with air pandan, which is not nice. Please ask which gula they used before you order. You can find this drink at almost any cafe/restaurant in Kuching.
Had it with Nasi Ayam Penyet at Satay Ceko Restaurant in Kuching.
Not bad eh the sambal for nasi ayam penyet.Tapi kurang pedas. I'm on my mission to find sambal ayam penyet yg menyengat. Any suggestion?

7 comments:

sya mansor said...

http://peejburhan.blogspot.com/2010/03/penyet-penyet-hadiah-kahwin.html

tak pernah try tapi dia cakap sedap. hehe

sharin said...

Mim... kat Tmn U ada sigek kedey best ayam penyet nya.. Nang ori from Indon, coz ada ulam (daun) yg diimport from Indon...

melovesfood said...

sya: kalu dkt KL tu lambat skit le kami nak pi..hehehe

k.sharin: 26th tok kmk org turun, adik kmk convo JB.. buleh la coba.. hehehe..

kucingorengemok said...

teh 3 lapis ni kalau tgk iklan tampal kat mamak dah ada, tapi tak tau la originality-nya

melovesfood said...

nanti saya buat quality check heheh

Lady Arween said...

Awak..saya dah pos semalam..tak dapat bg tau saya

melovesfood said...

LA: dah dpt dah, thanks :)

Related Posts with Thumbnails