Monday, 8 February 2010

Farewell Party

24 days before our long holiday.
It's also the last 24 days in Birmingham as we are going to settle in Bristol, I mean after the long holiday.
So, we organized a small gathering  for friends.

The food.
Beef prune and chicken rendang.
American Chocolate Cake to celebrate Ayu's birthday. Muda gile ayu!

 Our simple menu: 
1) Laksa Sarawak with its condiments except the bean sprouts (gua malas cabut ekor taugeh, dan taugeh yg tidak dicabut ekornya sungguh keji ok!)
6) Pulut kuning (Ayu's)
7) Kuih lapis (Ayu's)
8) Moist Banana Cake (Niza's)
9) Jelly (Nui's)
10) Bingka Ubi and Roll cake (Sally's)

For those who asked about the recipes, clicked the link above for any recipes that you want. I was so happy seeing people chatting and eating and the best part was I forgot to eat.Yay! Perut siapakah yang tidak sebu sekiranya anda melihat makanan dr pukul 10 pagi sampai 4 petang? That was the last time I cooked and organized a small gathering for people in Birmingham lah kot (elehhh, mcm la tetiap minggu ko buat..hihihihi).

Ok, sekarang sudah terlepas hajat utk membuat makan2...
Time to pack all the things and the most important thing is ...to wrap up my first year of study.
Erkk!! I think I'm not doing that much and seriously, I think I need to double the effort!!
Ok, let's sleep. Eh?
Kalau macam ni, sampai bila pun aku takkan jerit "Eureka"!!!


10 comments:

ibusinga said...

pindah bristol pulak!!??
*mulut ternganga ni!!!*
banyaknya masak!!!!

melovesfood said...

a'ahh..ambik angin tempat lain pulak.. hehehe.. itu resipi yg dikumpul2 utk dicuba.. alang2 hidang je kat org kan..

Rozie said...

come over London this weekend pulak, tolong kelim karipap :p nk buat kuih bakau ;D

melovesfood said...

alahhh,kelim karipap tak mencabar!! bagi la yg susah2 sikit..hikhikhik

geraugebang said...

AyUUUUUUUUU...Go to sleep. ki ki ki...

melovesfood said...

kak gerau mesti teringat cerita pramlee eh? "ayyuuuuuuuuuu.....""dua puluh sen?" hihihhi

afendi ariff said...

bristol best ke?

melovesfood said...

tak le best.. tapi terpaksa pindah.. but kat situ ramai org putih tak mcm birmingham ni haaa

Dayang said...

best nya nak balit Msia...jelezzzzzz...laksa sarawak pun dah lamak x makan..nyum22..

melovesfood said...

hhehehe..kelak kmk ambik gambar laksa sarawak haji salleh special utk ktk..heheh

Related Posts with Thumbnails