Wednesday, 2 December 2009

Weird to Some People...

...means acceptable or sometimes extraordinary delicious for me.

1) Eel - Deep fried! I can finish one plate on my own!
2) Horse - Cook in soy sauce, perhhhhh!!! Had it because my mom said it's the asthma cure.
3) Pigeon - Again, deep fried.My favourite type of meat after the porcupine.
4) Rabbit - Cook in soy sauce or satay!
5) Deer (venison) - Any methods will be fine!
6) Porcupine - Rendang! wooohoooo!
7)Jungle fowl (Ayam denak) - Deep fried!
8) Burung wak wak - Deep fried!
9) Ulat sagu / Mulong - Stir fry without oil. Put a little bit tumeric. Wallahhhh!!!
10)Ostrich -Tasted once, deep fried, not very nice. I think if it's ostrich burger, the taste will be much more yummy.



9 comments:

ibusinga said...

no 4 dan 5 je pernah try..
sedap kan...!!
yang lain2..tak pernah try..sebab tak pernah jumpa ..but dont mind trying it if ada depan mata..

melovesfood said...

ibusinga, kalu venison tu buat steak mesti sedap kan..kat sini ada jual, tapi masalahnya deer katok la.. hehehe

Rozie said...

horse? do u really eat horse?

melovesfood said...

yuppp.. sedap ler.. tapi kat england ni takkan jumpe kat market.. sebabnye horse meat kan taboo food..

kucingorengemok said...

ooo lurpak zimmern rupanya nama dia ni ;)

melovesfood said...

KOG, saya mmg cite2 nak jadik si andrew zimmern.. tapi kena tolak semua najis mughalazah la.. takde ke org nak taja saya gi makan benda pelik2.. hikhikhik.. sotong segar dkt korea mkn cenggitu je tu sgt mengiurkan..auwwww!!!

umaisagu said...

mun kamek kuda, landak, burung wakwak ngan ostrich lum mkan agik.. daging kuda mesti liat nak? ada ulat daun pun nyaman mim.. mcm mkn pop corn jak..teringan mek org berebut mkn ulat ya digoreng garing engkah lam tin milo..hahhaha.. mun sik silap ap ada mdh nya pernah mkn belalang masa di sms kch.. sure wandi pun mkn juak nak.. krup krupp rangup.. tp saya sik pernah mkn ya la...nasib ular, boaya, biawak kita sik leh mkn..sure bedal juak..eeeuuu..

melovesfood said...

aok eh poja, mesti belasah jak makan mun sikda hukum.. tapi gelik sebenarnye nak makan yg kedak ya.. ya lah Tuhan merik hukum.. hehehhehe

Rozie said...

padan la kedekut kak mim ni. kecik2 mkn kuda...(kedekutkedekutkedekut!) hihihi...
p/s: nk kecik ati la tu org tua sorg ni :p

Related Posts with Thumbnails