Wednesday, 23 December 2009

Smell Like Cat Stool

One fine evening, I was cooking in the kitchen.
Something wrong with the cooker hood.
So, I opened my kitchen window a little bit.
and then, I started to do the chopping and slicing business.
Then, I fried.
.
.
.
.
Someone, in the living hall, said
"Bau ape ni? Bau mcm taik kucing"
.
.
.
5 minutes after that.
I put this on the dining table.

Ikan pekasam lah wehhh...
All the way from London.

Ada org sedang berchenta dgn org kedah, kite yg dpt habuan ikan pekasam..
Takde ke org nak berchenta dgn org Ganu? Leh dpt kepok lekor.. hehehe


Mrgrammarindahouse doesn't eat food like this.
So, all mine.
Nyam nyam!!!

13 comments:

Lady of Leisure said...

argh.. gambar pekasam u ni buat i rasa nak quit jer from my diet program...
i nakkkkk sangat makan pekasam..makan dengan nasi putih pun jadi lah hehe...

melovesfood said...

LL: lahh diet ke? i too should be in diet program to shed 4 -5 kilos.. tapi godaan makan ni hebat jugak.. so, i limit myself to have only one serving @ 1 senduk of rice.. tapi nampaknye berat i tak bergerak.. maintain at 63kg.. agaknye kena buat drastic kot, baru die turun.. okla taknak makan nasik la.. makan lauk je.. hehehe

Lady of Leisure said...

hehe i tgh diet... bukan apa ramai sgt dah tegur i nampak 'sihat'... well u know mulut org ni bukan taktau, cakap ikut sedap hati je kan.. bila dua tiga org dok cakap mcm tu sometime i feel down... :(

skrg i join program diet usana.. untuk 5 hari i boleh makan buah n sayur jer.. then kene minum their nutrimeal and fibergy... ni baru hari ke 3... alhamdulillah dah turun jadik 60kg...

berat i yg sepatutnya 50 kg jer... tapi mcm susah jer i nak turunkan smp 10kg lagi... sbb i punya nafsu makan sangat besar... lauk pekasam dengan nasi putih pun i boleh makan 3 pinggan.. ngeee... :D

skrg ni asal lapar je i makan buah hehe..kendian i lari atas elliptical sehari 5km..

wish me luck.. huhu...

melovesfood said...

alahhh.. mulut org mmg cenggitu.. kang diorg dah jadik mcm kite, baru la tersengih2.. heheh..

i punye selera makan pun amaaatttttt besarrr!!! leh makan 3-4 pinggan nasik kalu kena dgn lauknya..

i plak, max berat yg i boleh is 59.5.. more than that, is overweight la.. kalau nak ikutkan, berat ideal is 52.. susah ler nak turun banyak cenggitu..tadi baru timbang dah 62.5.. i guess another 3kg itu sungguh menyiksakan.. hehehe

good luck to u.. semoga cepat mendapt berat ideal :)

Lady of Leisure said...

hehe... tq.. good luck to u too...
:)

geraugebang said...

Kecik hati tau. Kak gerau lagi besarrr woooo. Tapi kalau dapat makan ikan pekasam ni hati I jadi besar balik. ki ki ki.
Nak sampuk la sikit. Kak gerau dulu selalu rasa cam tu. Kecik hati tau orang kata besor, sihat, gumuk. Sebab selalu kecik hati, hati kak gerau dah kecut dah. ki ki ki.

melovesfood said...

ala kak gerau, jgn la kecik ati yek.. kite semua sensama besauuuu... makan banyak2 hati lembu yek, kang kembang ler hati tu.. hehehe

ibusinga said...

duk obersea kana banyak lemak..
baru tak sejuk...
:)

Rozie said...

haha...bau taik kucing? chettt! happy bday yaya! nnt auntie beli pressie from venice =)

melovesfood said...

ibusinga: kena kuruskan sikit ibusinga, bulan 3 ni nanti nak pegi reunion sekolah MARA.. kang pengsan kengkwn kite nengok kite besaauuuuu beno

rozie: tenkiu auntie rozie, mommynye hadiah jgn dilupe ye.. heheheh

dayang said...

maok ikan pekasan juak!!! lamak nya sik makan pekasammmmmm...

melovesfood said...

nyammmmaaaaaannnnn dyg!!!! heheheh.. apa lagik, mintak kirum dr malaysia, juuuu...

melovesfood said...

nyammmmaaaaaannnnn dyg!!!! heheheh.. apa lagik, mintak kirum dr malaysia, juuuu...

Related Posts with Thumbnails