Wednesday, 16 December 2009

K.O, Headache and Roti Jala: Lempeng version

We are in love,
Introduced by people in London, Rozie and Izza.
The taste reminds me to the Jalaludidin Tandoori in Taman Universiti, Skudai.
We just found out that they have a branch in Birmingham, located in Star City.
The price of roasted baby chicken in London is 50pence cheaper.
Why?
Maybe because of the decoration they have in Birmingham.



Tak sesuai tau kedai cantek2 makan ayam panggang rasa mcm kat gerai Jalaluddin tu. Ahakss...
Harus rasanya di up sikit lah kan.

Since they remind me a lot of Malaysian food, haruslah melawat berkali2 lagi!
.
.

.
This headache is killing me.
It has been 4 days, starting from the day I spent duit yg tak berapa nak ada ni dkt Oxford Street.
Panadol out.
Codein pun out.
I want Cafergot!!
But I don't think GP will prescribe it to me.

.
.
.
I am sick but I really want to eat roti jala.
I don't have  the appliance to menjala.
What I did was, lempengkan dia


Really sick, I had to use the instant Brahim chicken curry that comes with boneless chicken and potatoes.
The taste, not bad la.
Balik Malaysia nanti nak top up banyak2, quite useful for travelling and masa sakit2 mcm  ni.

4 comments:

ibusinga said...

come to think of it kan...
sama je ingredient dan rasa nya kan...bakpe susah2 menjala...tebor je jadik kan lempeng...

kucingorengemok said...

oh kurindukan roti jalan... waima versi lempeng sekalipun

|| ratna || said...

virus sakit kepala ke apa? ramei ngomel sakit kepala (including me..)
btw, rt jala k.mim dah nmpak macam sardine roll la plak.

melovesfood said...

ibusinga: haa kan.. sedap je .. tapi kalau still gak nak feeling roti jala, terpaksa le buat nipis2..

KOG: ape lagi.. selamat menjala.. kalu agak2 nak makan tapi malas nak menjala, suh akak receptionist order roti jala utk meeting.. ini tactic saya le.. hikhikhik

ratna: sakit kepala sebab dah ujung tahun, banyak sale.. tapi takdak duit.. buat roll mcm tu, feeling la style roti jala la tu.. heheh

Related Posts with Thumbnails