Wednesday, 4 November 2009

Jacket Potato with Cheese and Baked Beans


That was my lunch today.
Accompanied by sparkling water and potato crisps.
Most of Malaysians I know are not fond of this thing called jacket potato.
I'm really hungry today and I need carbs.
I need the food to be hot hot.
The microwave in my lab is broken.
And the only thing that served in the cafe and it's hot hot are jacket potato and soup of the day.
I'd like to try their asparagus soup but I'm not sure whether they used vegetable stock or chicken/beef stock in the soup.
So, no soup.
The taste of jacket potato with cheese and baked beans is nice.
But make sure to eat while it's hot hot, otherwise the taste will be so unpleasant.
Muakishhhhh
Self reminder: You can have this meal once a month, or else you'll be ballooned!


p/s: Ibusinga, ni option food kalau still in HTN... hehehe

5 comments:

CikSengal said...

zaman aku kat sheffield dulu aku memang terliur gila bila nampak jacket potato ni.. selalu dok begging abah ngan mak aku beli.. tapi biasalahh.. jawapannya NO! 3 tahun aku ngidam dan pendam.. sampai ke sudah tak dapat....... sadis betul zaman kanak2 aku.. wakakaka..

kucingorengemok said...

saya di dalam htn (mesti ibusinga mencebek baca pengakuan ni)...

ibusinga said...

my fevret!!!!(Lo Kong akan berkata..apakedarah makan kentang dengan kulit!!!)
and cik kucing...
saya mencebek sambil membeliak mata dan berkata...HTN konon...PagiTN aku percaya...

melovesfood said...

Yatt: laaaa.... ko tak penah le makan menatang jacket potato eh? ko buat jek la sendiri, senang je...sebab jacket potato ni disteamkan.. tapi guna kentang yg tertentu la.. kalu pakai kentang warna kelabu kat malaysia, lom tentu die lembut.. hehehe

KOG: KOG mane leh HTN.. nanti tinggal tulang.. (ibusinga kate KOG kurus)

Ibusinga: eh kulit potato tu leh makan ke? saya makan isik je.. hehhehe

CikSengal said...

harus buat.. tapi cheese kat sini bapak mahal.. haha.. kedekut betul aku ni..

weh mimah kulit dia laa paling berkhasiat.. kuikuikui..

Related Posts with Thumbnails